Hristo Georgiev (BG)

Hristo Georgiev (BG)

Den bulgarske kunstner Hristo Georgievs store monokromatiske linolæskærerier med stærke sorte linjer fokuserer på hverdagslivet. Med inspiration i gadekunst fremstår hans figurer sjove og ironiske.

Det behagelige og satiriske aspekt er skabt gennem figurernes uforholdsmæssige størrelse, der er større end i virkeligheden. Nogle gange passer hans figurer ikke ind eller kæmper for at komme ind i hans skabte rum, hvilket antyder over for beskueren, at de er outsidere og bør behandles som sådan.

I sine monokromatiske værker er hans figurer i centrum af kompositionen, så der ikke er noget tomt rum i baggrunden, og de optager beskuerens opmærksomhed fuldt ud.

Hristo Georgiev (BG)

Ved at berige kompositionen med en masse visuelle elementer, f.eks. hængende sko, er Georgiev i stand til at skabe en legende og morsom atmosfære. Street art-kunstnere er nødt til at handle hemmeligt i mørket uden at have de samme privilegier og den samme anerkendelse som institutionaliseret kunst. Georgiev bringer street art-stilen ind i rampelyset på sin egen måde.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                     Generation 84, part2