Ivan Milenkovic (RS)


IVAN MILENKOVIC (RS)

Den serbiske kunstner Ivan Milenkovic’ kunstværker i olie på lærred kaster lys over et af vor tids mest relevante sociale spørgsmål: digitalisering. De digitale enheders rolle i vores liv og forholdet mellem teknologi og mennesker kan betragtes som hovedfokus i hans værker.  

Mørke farver har en tendens til at optage det meste af lærredets overflade, men står i skarp kontrast til det kunstige lys fra digitale apparater, der belyser menneskelige figurer, der bruger dem. Nogle gange er hele kroppen repræsenteret, andre gange kun en del af den, især hænderne. Kunstigt lys synes at være det eneste eksisterende lys i Milenkovic’ billedverden, og styrken i hans kunst består, sammen med hans stilistiske perfektion, i evnen til at viser en ny, modern virkelighed på lærredet.

Ivan Milenkovic

Han formår også at udtrykke en vis følelse af tristhed og kulde i forbindelse med denne nye måde at gribe livet an på, konstant afskærmet af teknologi. Der er ikke længere plads til menneskelige relationer, eller mennesket er ikke længere i stand til at indgå i et naturligt forhold til det rum det lever. Et af malerierne viser et par børn, den ene ved siden af den anden, som er fuldstændig løsrevet fra alt andet end skærmen foran dem, hvis lys får dem til at træde frem fra den mørke baggrund.

Den besættelse af digitale apparater synes at have erstattet ægte menneskelige interaktioner, hvilket ofte skaber ensomhed.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

    Smartphone Light (magic touch) 2                          Tablet Light 2