Izabela Kucharska (PL)

Izabela Kucharska (PL)

Den polske kunstner Izabela Kucharskas raderinger viser scener inspireret af hendes erfaring med vægmaleri og de mennesker, hun arbejdede sammen med, og på den måde inkorporerer hun et element af street art i sit grafikarbejde.

De for det meste monokromatiske værker er understøttet af farvestænk, hvilket giver dem en lidt legende karakter. Kucharskas fine linjer og omhyggeligt udformede detaljer viser sammen med de matematiske formler, der er indarbejdet i hendes værker, og motivets koncentrerede udtryk, den opmærksomhed på detaljer, som ligger i den kunstneriske praksis med vægmaleri.

Kunstneren inddrager både hele figurer og enkelte detaljer i sine tryk, idet hun afbilder og fremhæver det, hun finder vigtigt, uden at være bundet af realistiske perspektiver og giver værkerne en følelse af bevægelse.

Izabela Kucharska (PL)

De præsenterede scener føles, som om de udfolder sig lige foran beskueren i en fascinerende montage af nærbilleder og viddebilleder. At have arbejdet med vægmaleri har tydeligvis påvirket Kucharska i sin praksis og givet hende inspiration som grafisk kunstner.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                      Frolic of the Gods 3                                                         Frolic of the Gods