Izabella Retkowska (PL)

IZABELLA RETKOWSKA (PL)

Retkowskas videoer er foruroligende og fascinerende: menneskekroppen er forvrænget, forarbejdet til hurtigt skiftende ornamenter – en æstetik af vold i et ondt spil.

Retkowskas videoer er foruroligende og fascinerende: menneskekroppen er forvrænget, forarbejdet til hurtigt skiftende ornamenter – en æstetik af vold, et ondt spil.

Izabella Retkowska er en uafhængig polsk kunstner, der mest fokuserer på kreativ fotografering, videokunst og animation. Hun bruger sin krop som et medium til sine multimediale værker. Sekvenserne af ​​gentagne billeder af sig selv skaber en hypnotisk atmosfære, der kalder på fordybelse i en ​​følelsesmæssig introspektion. Ved at bruge sorte og hvide farver kombineret med udfordrende lydfrekvenser skaber hun foruroligende billeder fulde af kontraster.

Izabella Retkowska

Hurtige billeder, skiftevis med tavse øjeblikke og pauser, inviterer seeren til selvrefleksion og involverer dem i hendes kunst. Hendes krop ser forvrænget ud på grund af brugen af ​​kunstige elementer sammen med præsentationen af ​​hendes skiftende positioner. Som i moderne dans opnås en meditativ tilstand gennem instinktive bevægelser, der ser ud til at tilpasse hendes sjæl til de energistrømme, der formådes i universet.

Filmsekvenserne oprettet af Retkowska er stemningsfulde. Hendes værker når ud til foruroligende følelser, der minder seeren om deres skjulte eksistens. Retkowskas brug af gentagne monokromatiske genstande er en påmindelse om den forstyrrede underbevidsthed, blotlagt som kunstnerens krop.

Retkowskas tre videoverk Flow, Hybrid og Disorders har monokromatiske skud af hendes egen krop, ofte forstyrret og oversat til grafisk form. Ved hjælp af forstyrrende og hypnotiserende billeder såvel som hjemsøgende lydcollager fanger hun dygtigt aktuelle emner som kloning og adrenalinhastighed.

Den eksperimentelle fotograf og filmskabs nyeste videoer viser folk i ekstreme situationer: bag spaltegitter, der antyder en laboratorieskærm, får vi et glimt af en persons dramatiske indre verden domineret af panik og forsvar, vandelementet stilles spørgsmålstegn ved, og en kvinde bringes tilbage til livet . De gådefulde-eksistentielle billeder understøttet af dramatiske lyde forstyrrer og fascinerer på samme tid.

Hendes videoer er dedikeret til menneskelig adfærd mellem afgrænsning og aggression samt overdrevne krav, understøttet af dramatiske lydeffekter.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv>> 

Visit Izabella Retkowska’s video webpage >>

                            HYBRID_FOR_B                                                            DISORDERS