Karina Herteig (NO)

Karina Herteig (NO)

Eksperimenterende og legesyge former i forskellige materialer er centrum for den anerkendte norske kunstner Karina Herteig.

 

Værkerne i hendes serier som “husene” har altid en fælles base som så er bearbejde individuelt og varieret i forskelligt materiale. Inspirationen får hun fra hendes rejser rundt omkring i Asien kombineret med hendes skandinaviske rødder, hvilket tydeligt ses. Hun er aldrig begrænset af materialet; tværtimod inviterer Karina Herteig ofte beskueren ind i hendes legesyge verden fuld af former og overraskende overflader.

Da Herteig først begyndte at arbejde med skulpturer, havde hun lidt penge og fandt derfor materialer i affaldscontainere. ”På denne måde får du noget, som i forvejen har en historie” siger Herteig. Hun har længe arbejdet med serier. Hendes serier har altid en fælles base, som så bearbejdes individuelt og varierer i forskellige materialer. I hendes ’hus’-serie arbejder Herteig med forskellige måder at bo på og problematikken heromkring.

Karina Herteig

Karina Herteig (1951). I begyndelsen arbejdede hun med keramik, hvilket sidenhen udviklede sig til tredimensionel kunst og maleri. ”I livet ender man ofte uventede steder eller ser, møder og oplever nye mennesker og miljøer. Det kan være tilfældige detaljer, der påvirker din vej, så du slutter et andet sted, end du forventede”. Inspiration fra hendes rejser i Asien sammen med hendes skandinaviske rødder er tydelige at se i Herteigs kunstværker. Hun er aldrig begrænset af et materiale, hun tværtimod inviterer beskueren ind i hendes spøgefulde verdner af former og overraskende overflader.

 

Visit our Webshop >>

                           Scupture1                                                       Sculpture2