Katsiaryna Dubovik (BY)

KATSIARYNA DUBOVIK (BY)
Text written by GHA

Katsiaryna Duboviks farverige og suggestive linolsnit udforsker foruroligende temaer som krig og lidelse. Gennem en uhøjtidelig og autentisk tilgang afslører kunstneren intime fragmenter af sine figurers liv, der er ramt af elendighed og tab.

I den hviderussiske kunstners værker kan man finde ensomme figurer, der står på forladte steder som f.eks. vinterlandskaber eller marker, som krigsfly flyver over, eller en sandkasse, der er forvandlet til en kirkegård. Disse scenarier illustrerer således krig, død, ødelæggelse og dens pinsler. Emnerne suppleres ofte med en kold og dyster farvepalet, mens den til andre tider står i kontrast til varme nuancer og en tilsyneladende børnetegningsagtig fremstilling.

Katsiaryna Dubovik

Et af de slående aspekter ved hendes linolsnit er uden tvivl den oprigtige og omsorgsfulde tilgang til hendes emne. Skildringen antyder tilsyneladende et barnligt perspektiv og et følelsesmæssigt engagement, hvilket udvider beskuerens opfattelse og uddyber selve fortællingen.

Duboviks tryk behandler de yderst delikate og stadig aktuelle temaer med stor respekt og indlevelse og sigter mod at opdage mennesket og dets tab i krig, samtidig med at de engagerer beskueren følelsesmæssigt.

See more works in our webshop >>

On the Black Sea Shore                                      Returning Home