Kristina Thun (SE)

Kristina Thun (SE)

Kristina Thun (SE) atmosfæriske fotopolymerprints er baseret på kunstnerens minder og skaber tågede landskaber med realistiske og abstrakte elementer, der forstærker følelsen af nostalgi. Varme og jordnære farver, der omfavner følelsen af tryghed, harmoni og komfort, kombinerer og inddrager vigtige genstande fra fortiden, der tjener kunstnerens hukommelse.

Hendes landskaber er en levende repræsentation af hendes drømme. Abstrakte og hjemlige symbolske former, såsom spiseborde og huse, kombineres med himmelscenerier, der minder om solnedgangens tid. Hendes tryk fremhæver indendørs og udendørs elementer, når hun materialiserer sin idealistiske verden. Samtidig er der tomme og undertiden monokromatiske rum, der understreger tilstedeværelsen af tomhed og stilhed sammen med fragmentering som de grundlæggende bestanddele af erindring.

Kristina Thun (SE)

Symbolet for hjem og den materialitet, der følger med det, er altid fremhævet. Det ser ud til, at genstande er lettere at værne om og er et tidløst hjælpemiddel, der kan fascinere hukommelsen. Kunstneren anerkender den sentimentale kraft og den psykologiske vægt bag bestemte genstande, som folk bevarer og holder fast ved.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                      Remember Home                                                   För många streck i handen