Lee Tek Khean (MY)

Lee Tek Khean (MY)

I sine monokromatiske træsnit viser den malaysiske kunstner Lee Tek Khean postapokalyptiske scenarier med rasende karakterer. Den konfronterende situation, der præsenteres, sætter spørgsmålstegn ved den nuværende tilstand i vores samfund, der er indfanget gennem den pressende atmosfære.

Når disse spørgsmål kommer frem i lyset, tvinges beskueren til at se hårde følelser i øjnene, som nogle gange er overladt til det underbevidste. Især i vores nuværende samfund er det svært at forestille sig, hvordan de restriktioner, som totalitære regeringer har indført, har en stor indflydelse på befolkningens liv.

Kunstneren er i stand til at reflektere over, hvordan frihed ikke bør tages for givet og også bør ses som en værdifuld ressource. På den måde er Tek Kheans forslag at føre en kunstnerisk modstandshandling.

Lee Tek Khean (MY)

En følelse af desorientering er spredt ud over alle kunstværkerne på grund af gentagelsen af lodrette og vandrette linjer, hvilket giver indtryk af blæsende regnvejr. Figurerne står i anspændte stillinger, udfordrer deres sociale status og kæmper stille og roligt mod personlige begrænsninger. Den stærke kontrast forstærker den rå atmosfære: det tomme papir, der er efterladt, synes at tvinge publikum til at huske på, hvor værdifuld frihed er.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                             Surround                                                                    In Smoke44