Leonardo Marenghi (IT)

LEONARDO MARENGHI (IT)
Text/Translation GHA

Leonardos store træsnit transporterer seeren til et fantasifuldt sort / hvidt univers, hvor alle elementerne i kompositionen konvergerer gennem dramatiske linjebevægelser.

Leonardo Marenghi betragter sig selv som en billedhugger og en grafiker. Kunstneren finder analogier og ligheder mellem skulptur og gravfik for deres fælles udtryksfrihed, som medierne tilbyder.

For nylig er Marenghi begyndt at arbejde med træsnit i stor formater, der giver ham mulighed for at bevæge sig frit inden for og over værket. Marenghis xylografier er inspireret af Le Città Invisibili, en roman skrevet af den italienske forfatter Italo Calvino.

De store kompositioner skildrer nogle af de mystiske og fiktive byer, som Calvino forestillede sig og fortalte om i sin legende roman. I byen Eufemia samledes købmænd fra hele verdeni løbet af solvendens og equinoxes dage.

Under byen Ottavia var der intet i hundreder af meter, alle mennesker måtte gå på veje lavet af spindelvæv og træ. Eutropia var hovedstaden i et område med mange byer; i forskellige perioder var kun et beboet og de andre blev efterladt tomme. Marenghis kompositioner fortolker historierne skrevet af forfatteren Calvino og omdanner dem til levende billeder.

     Leonardo Marenghi

 

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                                               EUFEMIA                                                                                     EUTROPIA