Line Schjølberg (NO) – DK


LINE SCHJØLBERG (NO)

Ved brug af fantastiske stilmidler og overnaturlige motiver skildrer Schjølbergs skulpturer og malerier en foruroligende verden, hvor en uhyggelig voldelighed er forklædt i et umiddelbar eventyrligt slør.

Schjølberg skaber komplekse kunstværker rige på symbolik og karakteriseret ved en foruroligende effekt skabt af foruroligende fusion af eventyr og dystre elementer. Børn, fortryllede skove og dyr, tilbagevendende motiver i hendes kunst, fletter sig sammen i et mareridtsagtigt udtryk.

Faktisk er børnenes ansigtstræk normalt sløret eller dækket af dyrelignende masker, der fremkalder en uhyggelig surrealistisk, imaginær ramme, hvor identitet og konturer er svære at skelne. Naturens tilstedeværelse synes forskruet af den gennemgående, subtile tilstedeværelse af uhyggeligt voldelige elementer og mørke områder. I triptykonet Lost Innocence undersøger temaer som overgreb og vold mod børn, hvilket gør værket til en stærkt vidne og udsagn om social og politisk retfærdighed.

  Line Schjølberg

Ligeledes presses beskueren af camouflage til at stille spørgsmålstegn ved og genoverveje det første indtryk af Schjølbergs umiddelbart magiske, uskyldige verden, mens hendes lagdelte kunstværker afkræver en opmærksom undersøgelse af hvert lærred for at afkode alle dets elementer.

Se flere arbejder i vores webshop >>

                                Camouflage                                                           Paradise Lost