Lisa Büscher (DE)

LISA BÜSCHER 
Text skrevet af GHA

Den tyske kunstner Lisa Büscher bruger skulptur og airbrushing til at skabe hyperrealistiske modeller, der diskuterer forskellige temaer omkring livets virkelighed. Hendes tidligere erfaring inden for visuelle effekter og proteser giver hende mulighed for at skabe skulpturer, der virker ekstremt menneskelige og detaljerede, så man sætter spørgsmålstegn ved virkelighed og fantasi. 

I mange af hendes værker står tilføjede detaljer som metalliske materialer og vådt udseende, kraftige farver, halvt opløste piller og dyppende væske i kontrast til de menneskelige elementer. Hendes brug af silikone skaber en hudlignende tekstur, der er formbar og blød at røre ved, og materialet giver mulighed for en mere virkelighedstro gengivelse af menneskekroppe. Ved også at inddrage ujævnheder og hudafskrabninger i huden kommenterer Büscher virkeligheden af menneskekroppe i en digital tidsalder. Med den stigende brug af fotoredigering kan man begynde at føle sig løsrevet fra den virkelige verden.

Lisa Büscher

Büschers arbejde fremhæver med succes dette fravær fra virkeligheden ved at fokusere på at overdrive bestemte fokuspunkter, såsom øjne, hænder eller knoglestruktur, for at give beskueren en følelse af uhyggelighed. Efterhånden som man bliver fortrolig med Büschers indviklede detaljer, bliver beskueren distraheret af de små ændringer i proportionerne. Selve skulpturerne virker akavede, overbelyst og næsten aggressive; efterhånden som man betragter Büschers værker, bliver man mere og mere indlemmet i en falsk virkelighedsfornemmelse. På denne måde kommenterer Büscher med succes den menneskelige usikkerhed, da skulpturen både virker uskyldig og skræmt i sin positur. Indadvendte skuldre og ubehagelige hånd-gestus skaber en følelse af forstyrrelse hos beskueren – næsten som om han ikke burde se på dem. 

Inden for rammerne af den aktuelle tids kontekst skaber Büschers skulpturer en fortælling om vanskelighederne ved at finde en personlig og global identitet. Når beskueren begynder at antage ting om figurerne selv, opfordres vi til at give dem en forudfattet identitet, hvad enten det er baseret på udseende, statur eller andre elementer, som vi konstant antager.

 

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

Partygirl                                                          In My Hands