Livson (FR)

Livson (FR)
Text skrevet af GHA

Den franske kunstner Livsons værker inkorporerer spillet mellem lys, skygge og transparens for at skabe en abstrakt virkelighed. Kunstneren bruger kølige nuancer og visuelle glitch-effekter til at gentænke traditionelle visuelle billeder og kompositioner og bringe dem ind i en ny tidsalder.

Olie egner sig til at skabe en pixeleret effekt, da malingen er let at blande, men alligevel har en tæt tekstur, der gør det muligt for Livson at skabe et billede, der ser digitaliseret ud, mens beskueren  spekulerer på, om det er malet eller ej. Ved at smelte forskellige billeder sammen kombinerer han ofte det klassiske maleris elementer med en moderne tilgang. Livson kommenterer indflydelsen fra den moderne teknologi. Pixelerne står i kontrast til de gamle etablerede kunststilarter eller billeder og viser et skift fra tradition til den nye digitale tidsalder. Manipulationen af disse værker får en eftertænksomhed frem, og bevidne en rekonstruktion af fortiden.

Livson

Billedskiftet henleder opmærksomheden på Livsons arbejde og skaber en følelse af tidsmæssig dissonans. Kunstneren bruger visuelle forstyrrelser og sløringsteknikker til at udviske grænserne mellem virkeligt og surrealistisk, hvilket skaber en effekt af “sløret virkelighed”. Det skaber en følelse af uforudsigelighed, hvor billeder og kompositioner, som øjet kender, bliver forvrænget og omarrangeret. Det fremkalder en følelse af opløsning af forventet orden og logik. Livsons brug af kølige farver forstærker denne effekt og giver hans malerier et skær af mystisk usikkerhed. Farverne understreger den dramatiske kraft i hvert billede, farver dem med evighedens permafrosttoner og skaber en kontrast mellem virkelighed og fantasi.

På rejsen gennem Livsons værker bliver beskueren opmærksom på, hvordan oprindeligt faste associationer og opfattelser opløses, og en abstrakt virkelighed træder frem.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

Monochromekissed                                               Monochromefaced bis