Lorena Bueno Larraz (ES) – DK


LORENA BUENO LARRAZ (ES)

Larraz’ sarte portrætter skildrer ofte næsten forsvindende ansigter, der synes at opløse sig i de lette, næsten porøse bly- og kulmateriale. Skyggerne, der definerer motiverne, giver dem et tredimensionelt og æterisk udtryk.

Lorena Bueno Larraz er en spansk kunstner med base i Madrid. Hun arbejdede som grafisk designer i London, Madrid og Berlin. Det er måske på grund af hendes erfaringer som grafisk designer, at hun i sine tegninger markerer de fysiske træk ved sine motiver så opmærksomt for at give dem et tredimensionelt udseende.

Larraz ‘sort-hvide blyanttegninger viser spor af menneskelige ansigter. De æteriske emner i disse delikate portrætter ser ud til at komme ud af værket og komme tættere på beskueren og efterlade en skygge på papiret bag sig selv.

Larraz fanger essensen af ​​sine motiver endda bare ved at tegne konturerne af ansigterne og de fysiognomiske træk. Ansigterne ser stille og fredelige ud, men stadig skinner nogle følelser gennem de falmede sorte streger.

Lorena Bueno Larraz

Et af de mest ekspressive eksempler på portrætter af den unge spanske kunstner er hendes sort / hvide tegning med titlen “Totentanz”. Værkets titel minder om et ikon af middelalderkunst med dans med mænd og skeletter, men også et makabert stykke til orkester. Portrættet skildrer en kvinde i et øjeblik af tristhed og modløshed. Seeren kan føle empati for figurens følelser, men også beundre fredens fred i hele værket. Larraz ‘portrætter formår at omfavner det udtryksfulde og stærke, men også stille og fredelige på samme tid.

Se flere arbejder i vores webshop  >>

                                    Sleeping on the S-Bahn                                                                          Totentanz