Lorenzo Davitti (IT)

Lorenzo Davitti (IT)
Text written by GHA

Lorenzo Davitti er nu gået fra figurative til mere abstrakte værker. Også her bruger han lyse farver og former i sine serigrafi til at skabe klart strukturerede abstraktioner, der går langt ud over det rent dekorative. Horisontale linjer skaber mønstre, der minder om en havudsigt.

 

Den italienske kunstners konceptuelle prints er fascinerende og beroligende. Blødheden i trykkene kommer fra den følsomt komponerede bevægelse af linjerne og det delikate valg af en levende farvepalet. Varme farver, suppleret af grønne og blå farver, er et tilbagevendende par i hans arbejde. Den uhøjtidelige tilbageholdenhed synes at være forfriskende for beskuerens øjne. 

Lorenzo Davitti (IT)

Uden at give en tilsigtet fortælling eller fortolkning tilbyder Davitti beskueren en dejlig leg at deltage i, idet han udforsker trykkene og fortolker eller blot fordyber sig i deres “symfoni”. Linjernes struktur kan minde om et hav i bevægelse, om bånd eller om det, som beskueren ser, føler eller tænker på. Den befriende essens ligger i deres abstraktion.

I sit arbejde synes Davitti at kombinere præcis, omhyggelig planlægning og intuition. Beskueren opfordres til at udforske og værdsætte skønheden og balancen i hans unikke gengivelser.

Visit our webshop Webshop >>

                          February                                                       Arpeggio