Louise Villa (SE)


Louise Villa (SE)

Louise Villa er en svensk kunstner, der i sin kunstneriske forskning fokuserer på udseendet af forskelligt formede kvindekroppe, der er placeret i midten af kompositionen.

Hun maler meget detaljerede ansigter, hvor kvindens lokkende og alvorlige blik tiltrækker beskuerens opmærksomhed. Den overordnede atmosfære er vag, da kroppene har udefinerede konturer, der næsten forsvinder og smelter sammen med baggrunden. 

Penselstrøgene og de anvendte farver skaber en skinnende og lysende fremhævelse af figurerne. Louise Villa er kendt for at bruge sgraffito-teknikken, som hjælper hende med at afsløre de forskellige farvelag under overfladen. Denne maleteknik kan ses som en måde at udforske den indre virkelighed hos hendes smukke kvinder på, hvor der dykkes helt ind under overfladen.

Louise Villa

Kontrasten mellem skygger og lys i Louise Villas kunstværker er kun svagt synlig, da kunstneren mest fokuserer på at bruge farver og mønstre. Fraværet af mere definerede kontraster kan især ses i den todimensionelle virkelighed af figurerne, der er forbundet med baggrunden.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >> 

                                        Memory                                                                              Garden Princess