Luke Crouch (AU)

LUKE CROUCH (AU) 
Text skrevet af GHA

Luke Crouch er født i Australien og bor og arbejder nu i Japan. Det er tydeligt, at den japanske kultur påvirker hans kunstværker, da han kan lide at indarbejde den traditionelle beklædning, mønstre og historie. Hans værker minder om minder og flygtige øjeblikke.

Crouch udforsker følelser af nostalgi og erindring ved at bruge disse som referencepunkter. Hans børstede akrylmaleri-stil står i kontrast til de mønstre, der er malet i værket, og som bryder realismen op. Værkerne er slørede og næsten udviskede, da de i nogen grad falder ind i baggrunden, hvilket antyder temaer som erindring og drømme, når han reflekterer over tidligere begivenheder eller interaktioner med andre. Ved hjælp af impasto lægger Crouch især hvid maling i lag for at skabe tekstur og tydelige penselstrøg. Brugen af akryl gør det muligt for ham at skabe disse rå, næsten tørbørstede farveplaceringer. 

Luke Crouch

Teksturerne ligner den gamle tåge fra et filmkamera, og sammen med den kontrastfyldte lyse hvide farve skabes der en flash-fotoeffekt, idet lyset preller af på de lysere områder. Når man oplever denne indfangning af et øjeblik, vil ens øjne naturligt søge mod forskellige områder, næsten som om man er i øjeblikket med figurerne. Når man dykker dybere ned i scenen, bemærker man forskellige detaljer, der giver os mere indsigt i, hvad der sker i billedet og i de relationer, som personerne har mellem dem.  

Nøgleelementer som ansigter og bestemte beklædningsgenstande bliver fokuspunkter i værket. Efterhånden som baggrunden udviskes, fremstår figurerne klarere og mere fokuserede, hvilket lægger vægt på de enkelte figurer og giver os mulighed for virkelig at se og blive nysgerrige på deres følelser.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

                     Sayaka Kanda                                Dad and Client at Karaoke, Early Nineties