Lutz Hellmuth (DE) – DK


LUTZ HELLMUTH (DE)

Den tyske billedhugger Lutz Hellmuth fremhæver og former det offentlige rum gennem sine karakteristiske søjlefigurer. Hans abstrakte og reducerede værker er meditationer om mellemmenneskelige forhold såvel som kunstnerens opfattelse af individet og samfundet.

Den tyske billedhugger Lutz Hellmuth har formet den offentlige rum gennem sin kunst og skulpturer siden 70’erne. Han begyndte sin praksis i et akademisk miljø, stærkt påvirket af idealer og emner i den antik skulptur. For Hellmuth ligger legemliggørelsen af ​​denne beundring i den klassiske skildring af kvindelige nøgenhed.

Selvom hans mål om at udtrykke sensualitet er fortsat indtil i dag, har Hellmuth bevæget sig i en mere kubistisk retning siden. Mens de stadig viser lodrette figurer med markante kurver og stillinger, består de nu af tykke stenblokke. Hellmuth placerer dem ofte som enkeltkolonner i rummet, og grupperer dem lejlighedsvist også på plader, så de kan interagere og stå i forhold til hinanden.

Lutz Hellmuth

På trods af deres tunge abstraktion omfavner kunstneren stadig skulpturernes fortællingslag, selvom han indrømmer, at den er meget kondenseret og kodet til hans formelle visuelle sprog.

At arbejde i den offentlige rum har markeret et afgørende punkt i Hellmuths karriere. Han begyndte at overveje omgivelserne i sine værker og begyndte også at arbejde med arkitektoniske udkast og landskabsskildringer. Dette holistiske perspektiv formede også hans lære fra bauhaus skole i Weimar i løbet af 90’erne. Lutz Hellmuth kreere nu hovedsageligt søjlelignende skulpturer. De kan ses som vartegn, figurer, falliske symboler eller geometriske abstraktioner, afhængigt af størrelse og placering. Udover sit arbejde i sten er Hellmuth også forfatter til mysterieplaner og indendørsarkitekt i mere end 30 kirker over hele verden.

Visit our webshop>>>>

                     In Bewegung                                           Berg auf-Berg