Malgorzata Oakes (US)

MALGORZATA OAKES (US)
Text/Translation GHA

Udover at være født og opvokset i Polen, bor Malgorzata Oakes i øjeblikket i USA, hvor hun arbejder som lærer inden for grafik. Hun arbejder primært med eksperimentel moderne trykmetoder, især ikke-giftig intaglio og elektroætsning.

Her uskifter hun brugen af ​​papir og traditionelle matricer med en modern tilgang, mens hun leger med økologiske materialer og værktøjer. På denne måde ser hendes ætsninger ud til at være et resultat, der omfatter hendes miljømæssige synspunkter og tilgang til natur.

De sorte, hvide og røde linjer, der bruges på Oakes grafik, danner minimalistiske landskaber. Oakes værker udforsker emnet bæredygtighed gennem brug af affaldselementer, der findes i naturen eller hverdagen i sætter dem i et forhold til følelser og vores fælles minder. Fragmenter, plastemballager, dele af tekstiler efterspørger bæredygtige metoder til at bearbejde affald på .

Når hun bliver konfronteret med kunstværkerne, opfordres seeren til at forstå vigtigheden af ​​vores omgivende miljø og dets problemer. Oakes grafik omfatter observationer af naturen, minder om bestemte steder og arkitektoniske former.

I sin kunst fusionerer Malgorata Oakes emnet for den kollektive involvering i økologi problematiken og øger seernes bevidsthed.

Malgorzata Oakes

 

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                                          COLLECTIVE I                                                                                 COLLECTIVE II