Marco Trentin (IT)

MARCO TRENTIN (IT)
Text/Translation GHA

Marco Trentin er en ung italiensk kunstner, der hovedsaglig dedikerer sig til træsnit og chalcography.

Han skaber træsnit, der har tendens til at manifestere kritikken af ​​det eksisterende, og bringer emner om menneskehed, militær og religion op. I sine sort / hvide træsnit i stort format rejser kunstneren en social diskurs og opfordrer seeren til at genoverveje den personlige position over for de kræfter, der forsøger at styre os dagligt, både interne og eksterne.

Trentin skildrer historiske situationer, hvor folk deltager i massive bevægelser og protester. Nogle af hovedpersonerne fremstilles som større end andre med vilje for at styrke den betydning, der er beregnet til at blive transmitteret.

Et af de mest præsenterede emner i Trentins kunstværker er krig. Forskellige attributter for krig, såsom våben, kampvogne og soldater er implementeret i en dynamisk sammensætning med store ledere-figurer og ødelagte huse i baggrunden. Billedet virker yderst udtryksfuldt og på en eller anden måde kaotisk og provokerer seeren til at deltage i den repræsenterede kollektivitet. Kunstneren holder sig til sorte og hvide farver med henvisning til de gamle reportager eller dokumentation af historiske begivenheder.

Trentin siger, at menneskelige følelser er nøglen til vores identitet og vores vej i verden. Baseret på denne tro skaber han følelsesmæssigt intense kunstværker, der udfordrer menneskers vilje til at ændre og manifestere et ønske om dyb progression.

 

Marco Trentin

 

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                                  TURNOVER OF STAGE WAR                                                           TURNOVER OF CHANGE