Martin Askholm (DK)

MARTIN ASKHOLM (DK)
Text/Translation GHA

Askholm er inspireret af Disney-sødme og japansk, folklore folklore og bruger iøjnefaldende farvede pølser og isikoner til at skabe elegant, minimalistisk pop-grafik med hård kant.

Martin Askholm er en velkendt dansk billedkunstner og kunstlærer, der arbejder med kompleks og abstrakt kunst. I sine grafiske værker fokuserer han primært på træsnit.

Ironiske titler på hans værker som “Chocolate Sausage With Goo” præsenteret af kunstneren tilbyder forskellige betydninger: de er alsidige og kan spises med eller uden sauce. I et andet kunstværk af Askholm, “Broken Dreams.”, opfordres seeren til at tænke over en smeltende is.

Disse genstande ser ud til at symbolisere vores daglige omgivelser. Som ikoner af glæde og nydelse har de normalt ikke særlig synlighed. Med fokus på objekter som mad eller tegneserielignende figurer, tilbyder han sin ironisk kommentar om vores nuværende livsstil og sender en direkt besked til observatøren, når han adresserer elementer i vores populære kultur.

Askholm skaber simple objekter på livlige farvede baggrunde med klare farver i blå, rød og mørkegul, der minder os om et stadig mere farverig og globaliseret samfund.

Martin Askholm

 

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                                       CRACKEN SAUSAGE                                                                       BROKEN DREAMS