Martina Nikova (BG/US)

Martina Nikova (BG/US)

Martina Nikova portrætterer hunde i sine detaljerede og minimalistiske litografier. Hendes værker kan opfattes som skæve og morsomme, da hun præsenterer figurerne fra et usædvanligt perspektiv.

En hund med et stort hoved og små poter eller en hund med en massiv krop og en lille hale og ører kan charmere beskueren. De ensomme hunde ser bizarre og alvorlige ud på samme tid. De bærer fortællingen og appellerer på en eller anden måde til publikums sarte følelser.

Klassisk litografi giver Nikova mulighed for at eksperimentere med en bred vifte af toner og tilføjer skygger og livlighed til sine motiver. Trods lidt forvrængede proportioner ser figurerne realistiske ud. Deres glatte pels er sat i kontrast til de skarpe konturer. De minder om tøjdyr og giver beskueren lyst til at røre ved dem.

Martina Nikova (BG/US)

Det særegne træk ved Nikovas arbejde er den tomme baggrund. Kontrasten mellem den tomme kulisse og de mørke dyr gør, at fortællingen bæres af figuren, når fokus ligger på hundenes øjne, små næser eller bedårende poter, der minder os om kæledyr. Hendes kunstværker underholder beskueren med de charmerende snuder og finurlige former.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                                   Myrah                                                                             Tar