Mary A. Fitzgerald (IE)

MARY A. FITZGERALD (IE)
Text written by GHA

Mary A. Fitzgeralds abstrakte raderinger er kendetegnet ved farvestrålende former og mønstre. Iøjnefaldende farveflader er kombineret med en barnlig legesyge gennem en syntese af forskellige grafiske teknikker.

Den irske kunstner lader sig inspirere af hverdagsobservationer og omdanner dem til “nye abstrakte virkeligheder”. Scenariet er defineret af en dans af lyse blå farver, subtile lilla farver, naive prikker og ubekymrede linjer, der på harmonisk vis suppleres af kombinationen af forskellige dybtryksteknikker.Kombinationen af ætsning, karborundum og koldnål forstærker dialogen mellem de ejendommelige, ofte penselstrøgslignende former og de omhyggeligt og kærligt gengivne baggrundsstrukturer.

Mary A. Fitzgerald

Det virker, som om bevægelsen i den blide farveflod er blevet fanget i et enkelt øjeblik, frosset i en tilstand. Disse øjeblikkelige konstellationer afslører nu deres skønhed og subtile detaljer og har til hensigt at formidle en unik følelsesmæssig dimension til hver enkelt beskuer. Beskueren inviteres til at fortabe sig i sin egen linde strøm af minder og tanker.

See more works in our webshop >>

Blue Space                                               Subterranean