Milena Kowalska (PL)

Milena Kowalska (PL)
Text written by GHA

Milena Kowalska skaber naturalistiske sort-hvide linoleumstryk med motiver af skove. Hendes detaljerede streger giver værkerne en grov tekstur, der minder om filmkorn. Hele billedet indeholder denne kornethed og efterlader ingen del af papiret uberørt. 

Skovene er blevet berøvet deres ro og jordiske essens af de grove teksturer og monokrome farver. Nøgne træer, floder og buske er nogle gange kun angivet med sorte områder. 

Mens levende, klare farver er de sande indikatorer for naturens livskraft og sprudlen, udstråler de monokrome skove tristhed, forladthed og en følelse af rastløshed, der udfordrer beskueren til at forstå naturens vilde og utæmmelige side.

Milena Kowalska (PL)

Skarpe og tynde linjer er det definerende element i billederne. Lodrette linjer, der bruges til stammerne, fører beskuerens øje fra den nederste del af billedet til den øverste del, hvor træerne møder den oplyste himmel. De imponerende træer ser ned på beskueren, som om mennesket er så lille i forhold til naturens pragt. Et vandløb er tegnet ind, men selve vandet er et negativt, tomt rum omgivet af sten og græs. Gennem denne særlige brug af rummet kan vandet først opfattes, efter at beskueren har taget de andre motiver til efterretning.
De forskellige stregtyper og sammenstillingen af sorte og hvide flader skaber en mystisk, meditativ stemning i trykkene, og man inviteres til at gå på opdagelse i Milenas skov af uforudsete oplevelser med stor omhu..

See more works in our webshop >> 

Forest Dark                                                  Forest Stream