Misa Tsuchiya (JP)

Misa Tsuchiya (JP)

Den japanske kunstner Misa Tsuchiyas hovedpersoner er dyr, der for det meste er tegnet i lyse, urealistiske farver og udspekulerede mønstre.

Deres kraftige kroppe er poseret på en måde, der får dem til at virke klar til at angribe eller i det mindste på vagt. De ser dog ud til at gøre det på en mere legende, måske endda hånende måde i stedet for truende. Alligevel har de en kraftfuld holdning. Dyrene går i dialog med beskueren og lader ham komme tæt på og se på dem, om end lidt modvilligt. 

Tsuchiyas træsnit har meget stærke farveidentiteter, og dyrene er altid identificeret med en sort streg. Baggrunden er defineret af mønstre, igen i kraftige farver, der står i kontrast til dyrene. Ornamenterne bag Tsuchiyas tyre minder om håndvævede tekstiler og giver værkerne et indviklet, omhyggeligt udformet udseende.

Misa Tsuchiya (JP)

Dette kan betragtes som et nik til traditionelle japanske træsnit. Dyr har generelt været en stor del af kunsthistorien og mere specifikt af den sydøstasiatiske kunst, idet de repræsenterer magt og velstand. Tsuchiya bygger videre på denne tradition og giver den et mere moderne, næsten legende twist.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                                Sigh II                                                                        Surprise Attack II