Miska Mio (FI) – DK


MISKA MIO (FI)

I sine minimalistiske portrætter beskæftiger Mio sig med det menneskelige følelseslivs skrøbelighed, idet han formår at skabe et delikate, men stærke og introspektive billeder.

Miska Mio infanger sensible ​​menneskelige følelser i sine minimalistiske portrætter. Kunstneren formår at skabe et let, stadig kraftfuldt og introspektivt billede. Det er Mios ekspressive træk der få motivet til at fremstå levende og veltalende og lade følelserne skinne igennem.

Den finske kunstner tegner med kuglepen på ordinært papir ved. Mios stil, der kunne virker grov ved første øjekast, er kernepunktet i hans identitet. Alt i Mios kunstværker er reduceret til essensen og minimeret til elementer, som alligevel resulterer i en stærk kommunikation med beskueren.

All the components of Mio’s drawings are just contrast elements which support the figure and emphasize its emotions. Der er ingen baggrund. Paletten med farver reduceres til nogle få farver. Alle komponenter i Mios tegninger er udelukkende  kontrast elementer, der understøtter figuren og understreger dens udtryk.

                                           Miska Mio

Fokus for værkerne er figurerne og deres udtryk. Mios figurer virker reserverede, fjerne, stille og på en eller anden måde endda melankolske. Motiverne stirrer ikke tilbage på seerne, men alligevel er de i stand til at kommunikere med dem og omfavner dem med deres følelser. I Mios værker er der en stor balance mellem billedernes stilhed og lydigheden af ​​de portrætterede i værkerne.

Se flere arbejder i vores webshop  >>

                                          Selfportrait                                                                                           Nose