Henry Stöcker (DE) – DK


HENRY STÖCKER (DE)

Den tyske kunstner Henry Stöcker er overvejende en skulpturel kunstner. Gennem forskellige materialer skaber han biomorfe skulpturer, inspireret af den menneskelige figur, som udforsker mængder og negativt rum.

Hans studier i biologi og hans fascination for skulpturer spiller en integreret rolle i hans kunstneriske praksis, hvilket resulterer i en antal af værker, der skaber en dialog mellem videnskab og kunst. Han finder også inspiration i den menneskelige figur og dens masse, vægt og volumen.

Stöcker har mestret en række forskellige materialer, der giver ham mulighed for at skabe skulpturer i metal, gips, beton, voks og tråd. Hans skulpturer udforsker skrøbelighed og balance og udfordrer tyngdekraften, da tynde ben elementer understøtter voluminøse komponenter. Gennem legende tredimensionelle former inviterer han beskuerne til at udforske og interagere med sine kunstværker.

Henry Stöcker

Kunstneren beder publikum konstant om at kigge efter genkendelige figurer og bringe liv i biomorfe figurer, som ellers kun kan ses gennem et mikroskop. Dette slører linjen mellem det figurative og det abstrakte og fremhæver sammenhængen mellem organiske former og hans kunstneriske udtryk.

Stöcker producerer også to-dimensionelle kunstværker, hvis emner ekko hans tredimensionelle værker. Mange af disse tegninger fungerer som indledende skitser, men de har også en stærk æstetisk kvalitet på egen hånd. I disse kunstværker kan seeren se et glimt af Stöckers kreative proces, når han udforsker på papiret forholdet mellem figurer og negative rum. De skitserede design er plastisk udtænkt, så deres indbyrdes forhold gør det muligt at der opstå et billedligt rum. Selv om en skulpturel tænkning i hans værker forbliver stærkt genkendelig, er Stöckers tegninger interessante kunstnerisk takket være deres afbalancerede farver og deres udforskning af forskellige materialer som blæk og collage.

Stöckers innovative tilgang til skulptur har indbragt ham adskillige priser gennem hele sin kunstneriske karriere, og han fortsætter med at overraske med sine vidunderlige kreationer.

See more works in our webshop >>

                     Looping