Michael Kain (DE) – DK


MICHAEL KAIN (DE)

Michael Kain skaber abstrakte, stærkt flere-lagede oliemalerier, der demonstrerer opmærksom eksperimenter med farver og toner. Hans værker minder om modernistiske værdier og om rent maleri med ærlighed i forholdet mellem maling og lærred.

Michael Kain er en abstrakt maler med rødder i den klassiske kunsttradition. Mens han fortsatte sin uddannelse ved Kunsthochschule i Berlin, var Kains arbejde primært koncentreret om figurmaleri og maleri i dæmpede farver som grå, sort, hvid og brun. Denne måde at male på blev betragtet som den traditionelle tilgang og blev antaget at være mere værdsat, måske endda mere intellektuel.

Da kunstnere fra den tid ledte efter nye udtryk og nye kunstneriske retninger, begyndte mange, inklusive Kain, at udforske abstrakt kunst. I abstrakt kunst søgte de efter frihed til at udtrykke sig uden at være begrænset af figurativ kunst og af overdreven historiefortælling.

Michael Kain

Således begyndte Kain at skabe værker, der fulgte med modernistiske værdier i rent maleri. I hans kunstværker er der en ærlighed i forholdet mellem maling og lærred, uden at der fortælles nogen ‘illusorisk’ historiefortælling gennem genkendelige figurer.

I sit studie opbevarer Kain flere værker, der tydeligt viser, hvordan hans udtryk har ændret sig gennem sin karriere som kunstner. Hans tidligste portrætter illustrerer det traditionelle udtryk – som inspirerede og forstærkede behovet for at bryde væk fra status quo. Kains tidlige abstrakte kunst bevarer stadig genkendelige elementer som buer såvel som geometriske og kubistiske former. Med tiden er hans kunst blevet mere abstrakt og farverig. Hans malerier er opbygget gennem flere lag olie maling med indviklede mønstre, der skaber innovative kombinationer, hvilket resulterer i et spil på teksturer og dybde. Nogle gange fortsætter Kain med at udforske sine abstrakte kompositioner, men gennem papirarbejde for at undslippe fra lærredet. Hans papirværker er lavet af enkle repræsentationer med sarte streger. På spørgsmålet, hvor kunstens fremtid går, nævner Kain, at han fortsat vil udforske den abstrakte tradition, alt sammen med at forblive tro mod sit eget udtryk.

See more works in our webshop >>

                         Kolunder                                              Unbenannt