Niall Dooley (IR/DE)


NIALL DOOLEY (IR/DE)

Niall Dooleys (IR) farverige, figurative og ironiske tegninger benytter sig af visuelle metaforer til at fremhæve paradokser og oversete komiske aspekter i hverdagslivet. Ved brug af en umiddelbar, nærmest tegneserieagtig stil formidler Dooleys værker med en legende lethed observationer og absurde elementer i scenerier, vi ofte kan relatere til fra livet i det moderne samfund.

Dooleys værker kan ses som tegnede malerier eller malede tegninger og har en skarp, ren stil. Han arbejder med figurative tegninger og menneskene i tegningerne bliver bogstavelige referencer til situationer, der hos beskueren skaber genkendelse eller associationer. Tegningernes figurer bliver en del af narrativet; et middel til at tale om menneskelige konflikter og situationer, igennem hvilket det både individuelle og det kollektive repræsenteres.

Dooley lader sig inspirere af hverdagslivet, men også af fotografier og sin egen fantasi. Grundlaget for hans tegninger er en realistisk stil, anvendt på en måde, der skaber et fortroligt og velkendt narrativ, som beskueren kan relatere til. I dette kommunikeres ved brug af smarte illustrationer interessante, relevante og provokerende idéer.

NIALL DOOLEY

Narrativet starter i hans skitsebog, som regel med én af karaktererne, hvorefter verdenen omkring dem, mennesker de står relation til eller situationer opstår. Netop nysgerrigheden efter hvad billedet vil udvikle sig til, er det der driver Dooleys kreativitet og skabelsen af billedet. Karaktererne bliver en måde at fortælle en historie om det moderne samfund.

Niall Dooley dimitterede fra the National College of Art & Design, Dublin (IR) i 2009 og har deltages i adskillige gruppe- og solo udstillinger rundt omkring i verden, inklusive England, Tyskland, Irland, Kina og USA. Dooley bor og arbejder i Berlin, Tyskland.

Se flere arbejder i vores webshop >>

                                      NDDR3                                                                               NDDR14