Oliver Pilic (SI)

Oliver Pilic (SI)
Text written by GHA

Den slovenske kunstner Oliver Pilic laver monokrome træsnit, der er kendetegnet ved hans parallell-streg, som giver optiske illusioner i flere dimensioner. Han indfanger relationernes kompleksitet gennem et harmonisk samspil mellem form, farve og følelser.

Karakteristiske og skarpe linjer definerer hans kunstneriske stil og opfordrer beskueren til at udforske den betagende fusion af tradition og innovation, personlig introspektion og ekstern indflydelse. Afgrænsede former guider vores øjne gennem billederne og karakteriserer forholdet mellem forskellige elementer i kunstværket. Hans visuelle sprog fungerer som et vigtigt redskab til historiefortælling, der leder opmærksomheden hen på specifikke detaljer og symboler, der bidrager til den overordnede fortælling.

Oliver Pilic (SI)

Collage-lignende elementer introducerer spontanitet og sammenstilling i kompositionen og står i kontrast til træsnittets præcision. Beskueren inviteres til at tage med på en introspektiv rejse ind i selvidentitetens gådefulde verden. Pilics teknik i hans selvportræt harmoniserer håndværk og følelser og illustrerer hans evne til at indfange sig selv med slående klarhed.

En levende, men afbalanceret palet af enten blå eller grå tilfører kompositionerne en dynamisk dimension. Intense nuancer formidler den rigdom af menneskelige følelser, der opleves under den igangværende proces med selvopdagelse og selvdefinition. Hver streg og kontur tjener et formål og skaber et samspil af former, der illustrerer bevægelse og udtryk.Pilics stil blander realisme og abstraktion, hvor landskaber og figurer i hans kunstværker gengives med præcision. Optiske illusioner åbenbares subtilt og tilføjer dybde til billederne og giver beskueren lyst til at udforske dem yderligere.

See more works in our webshop >> 

Self-portrait (collage)                                                  Followed by 2