Optimisation Peyton Abbott 2021

Peyton Abbott website slider

Optimisation 13.05.21 – 29.05.21

Discipline and Harmony
Udstilling med værker af Peyton Abbott

“Ægte arkitektur er tidløs, men rodfæstet i den tid, hvor den blev skabt. Der
altid mulighed for et monument, for legesyge, værdighed, balance,
enkel funktionalitet – men den varige løsning er baseret på SAMMENHÆNG. Det er den eneste tilgang, der fører til integritet, kvalitet, økonomi og – ønskeligt nok – HARMONI.”
-Peyton Abbott

Om Peyton Abbott

Som 18-årig beslutter Peyton Abbott sig for at blive arkitekt, han tager sin kone, sit barn, sine bøger, plader og tøj med sig og kører fra Raleigh, NC til Chicago, Il., hvor han begynder at studere på Illinois Institute of Technology.

 

 

Efter sin eksamen i 1967 får han et tilbud om at begynde at arbejde på Mies Van Der Rohes kontor i Chicago, hvor han bliver i 25 år. Mies var en af pionererne inden for modernistisk arkitektur og Peytons mentor.

 

Peyton Abbott

 

Peyton Abbott

I begyndelsen af halvfemserne, da den store depression ramte USA, arbejdede han som freelancer og tog et år fri for at køre rundt i USA på motorcykel, hvilket var en givende oplevelse. Da han vendte tilbage til Chicago, ringede en af hans elever og spurgte, om han kunne komme til Tyskland, hvor han var ved at etablere et arkitektfirma. De lavede arkitektur i flere tyske byer og flyttede derefter deres partnerskab til Dresden for at få mere arkitektonisk praksis og kaldte deres firma Landmarks GmbH.

Peyton Abbott

Om udstillingen

I denne udstilling fortæller Peyton Abbott historien om sin søgen efter arkitektur gennem tegninger og installationer. 

Peyton kunne bruge dage eller uger på proportioner af sine tegninger. På vinduer, for
for eksempel siger han, at “proportionerne er meget uklare, som en musikalsk tone”. Der er skalaer involveret, ligesom der er det med musikalsk ordforråd. Når en musikalsk tone danner en harmoni, er der ikke nogen specifikke regler, folk er bare enige om, hvorvidt det lyder godt til sidst. Peyton beskriver den samme mystik i at få det rigtige udseende og den rigtige fornemmelse, når man designer en arkitektonisk struktur.

Alle de håndobjekter, som Abbott har skabt, er udtryk for både disciplin og harmoni, da hvert enkelt af hans værker krævede, at han arbejdede omhyggeligt og præcist.
De fleste af hans håndarbejder blev skabt spontant af glæde og til et bestemt formål. De er også fremstillet under hensyntagen til materialets bæredygtighed.

Peyton Abbott

Se kataloget online her:>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Peyton Abbotts catalog

Eller:

Download kataloget her

Galleri Heike Arndt DK er taknemmelig for den ekstraordinære støtte fra Eva Hübner, Peyton Abbotts kone, til at skabe denne udstilling.

Visit our webshop>>>>