Patrycja Chrzanowska (PL)

Patrycja Chrzanowska (PL)
Text written by GHA

I sine silketrykværker konfronterer den polske kunstner Patrycja Chrzanowska sine egne følelser og opfattelser af verden omkring hende, hvilket resulterer i, at hendes værker fungerer som en form for psykologiske selvportrætter.

Det, som beskueren ser på papiret, er i bund og grund en visualisering af Chrzanowskas observationer af sine omgivelser. Det særlige farvevalg giver værkerne deres stærke visuelle identitet. Struktur, mønstre, farver og samspillet mellem disse aspekter spiller en central rolle i hendes værker. 

Med tydelige påvirkninger fra street art, stencils osv. inviterer Chrzanowska beskueren til at træde ind i hendes sind for at vise ham uddrag af hendes daglige liv i en travl by. Det, der ved første øjekast virker abstrakt, har i virkeligheden meget klare referencer til landskaber.

Patrycja Chrzanowska (PL)

Kunstneren placerer ofte sine værker i et bymiljø, som beskueren straks føler sig hjemme i. Øjeblikke fra en hektisk hverdag i byen bliver til farverige billeder og mønstre, nogle gange gennem fri association, som f.eks. de blå køer, der spankulerer foran en baggrund af rækker af mælkekartoner i et supermarked. Chrzanowska tager almindelige, men alligevel relaterbare scenarier fra sine egne erfaringer – som f.eks. at gå forbi graffitibesmykkede vægge eller at handle ind – og forvandler dem til noget legende og fascinerende.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                            I am the sense                                                            Milkshake 3000