Pawel Bińczycki (PL)

PAWEŁ BIŃCZYCKI (PL)
Text/Translation GHA

Paweł Bińczycki er en anerkendt grafiker kendt for sit nøjagtige håndværk. Hans grafiske værker er baseret på sorte og hvide mønstre, der tryllebinder seeren med deres uendelighed.

Naturen og dens ressourcer er de vigtigste emner, som kunstneren adresserer. Dyr, mennesker og andre levende væsener er repræsenteret i Bińczyckis kunstværker som hovedpersoner. Ved at opdage forholdet mellem dem skaber han en drømmeagtig atmosfære, der er underlagt geometriske mønstre kombineret med skygger.

Med en præcis følelse af volumen og dybde indbefatter Paweł i sin grafik de rum, der skaber en optisk illusion. Disse serier af monokromatiske linoleumstryk inspireret af japansk kultur repræsenterer en perfekt kombination af dynamik og gentagelse. Værkernes livskraft fanger seeren og kalder på den usynlige strøm af den kollektive underbevidsthed.

I sine tryk opfordrer Bińczycki, når han er så opmærksom på detaljer, seeren til at komme tættere på og møde kunstværket, analysere dets elementer og endda se igennem det. Den gentagne bevægelse af fiskestrømme, der understreges af brugen af ​​mørket, danner en metaforisk bølge, der svømmer over kunstværket og kreerer en følelse af fortsættelse. Hans værker giver muligheden for at falde i et imaginær glemsel, og beskueren transporteres til en anden verden.

Når han arbejder med linoleumssnit, omfavner Bińczycki også andre temaer, såsom menneskelige kroppe og elementer fra hverdagen, der synes udtryksfulde, og altid nøjagtige.

 

Paweł Bińczycki

 

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                                             TSUNAMI                                                                                       GROUND ZERO