Pema Albert (FR)

ALBERT PEMA (FR/AL)
Text/Translation GHA

Albert Pema er en fransk-albansk kunstner, der arbejder med intaglio-teknikker. Hans værker er inspireret af det organiske miljø og den levende verden. Bygget omkring begrebet abstraktion er værkerne baseret på observationer af naturen, havbunden eller planteverdenen.

Overfladerne på Pemas ætsninger er sammensat gennem flere tilsyneladende tilfældige møder af linjer, strukturer og former i forskellige størrelser. I udviklingen af ​​hans strukturer omfavner disse særlige former tilblivelsen af ​​et organisk univers.

Det, der bedst karakteriserer Pemas værker, er en særlig opmærksomhed på den cellulære form. Publikum opfordres til at udforske hans univers ved at opdage et mikroskopisk syn, som kunstneren foreslår. Interaktionen af ambivalensen mellem konkrete former tæt på naturen og abstrakte konstruktioner i kunstværkerne invitere til dialog med seeren. At finde fodspor fra fortiden og nutiden her, indsat i det landskab, vi krydser, skaber nysgerrighed.

Albert Pema

Et interessant punkt i Pemas grafiske værker er implementeringen af ​​flere lag, inklusive håndlavet papir og organisk materiale, ofte samlet, hvilket skaber gentagne former og mønstre.

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                            UNTITLED NO. 99                                                      UNTITLED NO. 97