Philipp Haucke (DE)

PHILIPP HAUCKE (DE)

Philipp Haucke er en tysk visuel kunstner og grafiker. Hans værker er ofte detaljerede serier af tegninger, i hvilke Haucke leger med forestillingerne om to – og tredimensionalitet.

I disse tegninger anvender han det monokromatiske spektrums muligheder og opnår på papiret herigennem en illusion om volume og struktur. Således skaber Haucke former, der giver associationer til imaginære, flydende geometriske figurer og mikroorganismer der synes at være i konstant bevægelse på papiret.

Når konfronteret med Philipp Hauckes tegninger, vil seeren sikkert blive provokeret af den uventede kompleksitet af emnet.

Figurerne ligner hjælpeløse nyfødte babyer, henslængt i sovende stillinger. Endnu et blik afslører, at deres overdrevne sarte hud – levendegjort gennem Haucke’s geniale brug af linjer – minder os om ældre mennesker.

Philipp Haucke

I sin grafik anvender Haucke det monokromatiske spektrum af muligheder for at opnå illusionen af ​​volumen og tekstur på et stykke papir. Hans seneste printserie inkluderer store mørke mezzotints, der skildrer kasser og skåle i en mystisk tom omgivelse. De hypnotiserer seeren med sin dybe livlige sorte og usynlige lyd. Kunstneren skaber former, der ligner imaginære, flydende geometriske former. Når man konfronteres med hans værker, vil seeren helt sikkert blive forbløffet over håndværkets kompleksitet.

Se flere arbejder i vores webshop >>

                                   Meckel                                                                    Stillleben I