Piotr Szulkowski (PL)

PIOTR SZULKOWSKI (PL)
Text written by GHA

Den polske kunstner Piotr Szulkowski søger at skabe en tæt forbindelse til naturens abstrakte former og de forskellige miljøer, der huser dem. Hans tilgang til serigrafi er meget delikat, og dette afspejles også i de naturlige former og omgivelser, der er til stede i hans kunstværker.

Szulkowskis tryk giver beskueren mulighed for at fordybe sig i et ukendt univers gennem detaljerne i hans motiver. Kunstneren kombinerer fine og delikate streger i baggrunden med stærke og skarpe detaljer i de abstrakte figurer. De farverige beboere i disse verdener giver en følelse af glæde og fred, men den næsten enorme og øde baggrund giver en følelse af melankoli og ensomhed. Betragteren kan finde nysgerrige dyr, der bliver levende gennem farverige geometriske figurer som halvmåner, cirkler, stjerner og fantasifulde former.

Synet af disse farverige figurer virker nærmest som drager på himlen, og synes at fremkalde beskuerens barnlige sjæl. Kunstneren sætter således figurernes delikatesse og lethed i kontrast til den dybe, mystiske baggrund, og hans værker bringer beskueren ind i en drømmende verden, som skaber en forbindelse mellem det store rum og de skabninger, der bebor dem.

Piotr Szulkowski

Ensemblet af disse nysgerrige, farverige figurer og de delikate naturelementer, der veksler med små abstrakte streger i dette imaginære landskab, giver beskueren en følelse af stilhed og ro, som de kan identificere sig med.

See more works in our webshop >>

Dżibuti                                                                 Belize