Roberto Aarnio (DE/FI)

Roberto Aarnio (DE/FI)
Text skrevet af GHA

Den finske kunstner Roberto Aarnio har base i Berlin og bruger akrylmaling på lærred til at skabe farverige og sjove malerier, der skildrer den simple kompleksitet i dagligdags øjeblikke. Aarnios teknik går ud på at skabe baggrunde næsten udelukkende af små rektangulære punkter, der tilføjer tekstur og visuel fascination til disse tilsyneladende trivielle scener. Denne teknik er tydeligt forbundet med Aarnios baggrund inden for digitale medier, da begge består af farvepixels, der tilsammen skaber et interessant og unikt billede. 

Hans farver er levende, men alligevel blide, og han kombinerer pasteller med primærfarver og jordfarver, hvilket viser den dynamiske karakter af menneskelig interaktion.

Han bruger lange, udstrakte penselstrøg til at give liv til personerne i sine malerier, hvilket giver en følelse af bevægelse og kontinuitet samt en kontrast til baggrundens pointillisme.

Selvom det er abstrakt, er den menneskelige form stadig genkendelig og udtrykker tanker og følelser.

Roberto Aarnio (DE/FI)

Aarnios skildringer af hverdagsscenarier er ærlige og portrætterer fjollede samtaler mellem venner, pinlige midnatssnacks og rastløsheden ved at vente på toget. Ung og gammel, stilfuld eller sjusket, rolig eller energisk – han er helt ærlig i sine skildringer af sine motiver. Aarnio henleder opmærksomheden på detaljer, som vi måske ikke bruger så meget tid på at tænke over, og giver publikum mulighed for at overveje vigtigheden af de små ting i livet.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

Boy                                                        Bahnhof