Sabine Dietrichkeit (DE)

Sabine Dietrichkeit (DE)
Text skrevet af GHA

Den tyske billedhugger Sabine Dietrichkeit har sin kreative frihed omkring det turbulente samspil mellem form og farve i sine stentøjs-objekter. I centrum for hendes visioner står ler – et alsidigt medie, som bedst tilegner sig hendes sanselige og taktile former. Deres sammensætning er varieret, men ofte holistisk, hvor tykke og hårde ydre former sig bredt i legende og lyse strukturer – og fremkalder temaet nostalgi. Denne beherskelse af farverne er ukuelig – ofte skaber den en æstetik af fortrolighed og selvsikkerhed hos beskueren. Denne ubekymrede følelse transporteres ofte gennem finurlige dinglerier og bløde sfæriske former.

Dietrichkeit’s værker vil ofte inkorporere store rum gennem hule kugler såvel som spinkle armaturer, der er vredet i uregelmæssige positioner. Disse runde profiler udstråler en atmosfære af komfort og blødhed, mens et synkroniseret punktmønster indbyder til en sanselig appel til værkets organisering.

Den ubestridelige rytme i hendes arbejde giver en vis dynamik mellem de omhyggeligt udvalgte komponenter, hvilket i sidste ende giver et flydende arrangement på tværs af et spektrum af farver og former.

Sabine Dietrichkeit (DE)

Der skabes en visuelt fortryllende rejse, når Dietrichkeit’s dynamiske former snor sig og leger sammen og inddrager publikum i minderne om barndommens sjov og ubekymrethed.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

Bloom                                                         Hedoism