Serhii Hulievych (UA)

Serhii Hulievych (UA)

Gennem sine figurative og hypnotiserende sort-hvide raderinger spørger Serhii Hulievych sit publikum ind til vores sindstilstand, og om hvorvidt vi kan forudsige fremtiden. Hulievych behandler astrologi i flere af sine tryk som et udtryk for menneskets ønske om at forudse, hvad der vil ske, og det begyndte for tusinder af år siden. En tro på, at himmellegemer og deres position kan påvirke vores affærer, er stadig meget populær.

Hulievych’s raderinger har en dobbelt fortælling. De skitserede stjernetegn bestemmer stemningen i trykket og minder os om breve med frimærker, der definerer destinationen. De er imidlertid uadskillelige, og begge dele er lige nødvendige for at fortolke kunstværket.

Det kendetegn, som Hulievych’s raderinger har til fælles, er den dynamiske komposition. En mandlig figur med lukkede øjne ser ud til at falde eller flyve, måske befinder han sig i en drømmetilstand. Dynamikken kommer til udtryk gennem kroppens stilling, især armene, der er spredt bredt, mens de omfavner luften, hvilket udvisker grænserne mellem at flyve og falde.

Serhii Hulievych (UA)

Komplekse sort/hvide motiver i baggrunden og på deres tøj omfavner syntesens kompleksitet og forstærker den marginale tilstand, som figurerne oplever.

Sehen Sie mehr Werke in unserem Webshop archive>>

                                    Pisces                                                                     Scorpion