Sharon Baker (UK)

Sharon Baker (UK)
Text written by GHA

Den britiske kunstner Sharon Baker fremstiller hyperrealistiske sort-hvide litografier, der skildrer interiøret i et typisk sommerhus. Selv om Sharon har brugt sin egen bedstemors hjem som sin primære inspirationskilde, kan beskueren ubesværet relatere til den intimitet, som billederne udstråler.

En tilbagevendende kontrast mellem sort og hvid illustreres ved hjælp af de samme farvetoner på tværs af kompositionerne. De gentagne monokrome mønstre skaber en opfattelse af historiefortælling, der inviterer alle til at blive en del af familiens baggrundshistorie. Med sine sublime skyggelægninger formidler kunstneren de faktiske teksturer og overfladekvaliteter af hvert objekt. Sharons vintage vægtæpper overfører husets nostalgiske essens og er genkendelige i mange menneskers hjem.

Sharon baker (UK)

Geometriske objekter er bevidst organiseret og placeret, så de efterligner virkeligheden og får beskueren til at navigere rundt i huset. En række private ting pr. komposition indikerer husstandens socioøkonomiske status og religion og engagerer beskueren til at undersøge dem. Sharons indviklede og detaljerede tilgang skaber en interpersonel forbindelse mellem beskueren og objekterne. I hendes kunstværk “Grandparents” er der et stærkt dekoreret skab med personlige ejendele som fotografier, et krucifiks og bøger. Beskueren føler kortvarigt et behov for at gribe fat i dem og undersøge dem.

Gennem en sløret og falmet effekt formidler kompositionerne erindringsprocessen og insinuerer et melankolsk tilbageblik. Selv de simpleste hjørner af huset rummer så mange vigtige minder, og vi har en tendens til at overse, hvordan de mindste detaljer udgør vores individualitet. Hendes kunstværker er en hyldest til kulturarven og understreger, hvor vigtigt det er for hver enkelt at give sine personlige historier og fortællinger videre til den næste generation.

See more works in our webshop >> 

Dressing Table                                              Bedroom Interior 1