Silke Miche (DE)

Silke Miche (DE)
Text skrevet af GHA

Silke Miche bor og arbejder i Berlin, og i akryl- og oliemalerier udforsker hun boligformer og deres omgivende indflydelse. Høje, brede plader, der varierer i form og størrelse, er kendetegnet ved den fraværende menneskelige form. Kunstneren forener regelmæssigt proportioner med en beherskelse af lyse og muntre farver og demonstrerer en affinitet for den moderne urbane velstand. Hun dypper sit lærred i en blød og varm farvepalette og begynder at lægge lag på lag på sine forskellige strukturer. Kunstnerens farveskema, der repræsenterer de forskellige facader på hendes bygninger, er en integreret del af hendes travle og spændende kompositioner.

Detaljer i hendes arbejde med tynde og indviklede streger midt i større eksplosioner af lys bidrager til hendes svimlende udvalg af teksturer. Ved at konstruere sine landskaber gennem en række forskellige perspektiver tilbyder hun unikke vinkler til hver enkelt beskuer; med dette i tankerne opfordrer Miche til at opdage kulturel identitet. Forskellige farver kan tilskrives naboblokke og danner billedet af en bikube, der er bygget på en mangfoldighed af overbevisninger. Man kan med rette sige, at kunstnerens fremstilling af dynamiske landskaber giver et øjebliksbillede af fejringen af kultur i byernes komplekse boligformer.

Silke Miche (DE)

Vægten på det tomme rum er vigtig for at forstå de overordnede temaer i Miches værker. Ved at blokere det hvide rum henledes opmærksomheden på den kaotiske karakter af tætliggende byboliger. Ligesom bygningerne selv er arkitekturen begrænset til et bestemt område af lærredet, og man får følelser af indespærring og isolation, når man forestiller sig, at man måske selv bor på disse steder. 

Den tyske kunstners arbejde er helt personligt; det giver beskueren mulighed for at forestille sig livet og historierne for dem, der befinder sig i hendes levende strukturer.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

Umhang                                                         Berg