Silkinaite Agne Marija (LT)

Silkinaite Agne Marija (LT)
Text skrevet af GHA

Den litauiske kunstner Agne Maria Silkinaite skaber sarte drømmeverdener med en varm farvepalet. Hendes kunstværker emmer af lethed og vægtløshed, som om de selv stiger op mod himlen. Brugen af tempera på kraftigt pap skaber en særlig tekstur, der giver værkerne en håndgribelig atmosfære og dybde. Hver linje og hvert penselstrøg, hun bruger i sine værker, giver hver detalje et unikt liv og tilføjer vitalitet til objekterne.

Silkinaites værker er forankret i virkeligheden, men er alt andet end hverdagsagtige.

De fremkalder en følelse af magi og inviterer os til at dykke ned i mysteriet om vores egne drømme.

Med sine levende kompositioner inviterer Silkinaite os til at udforske fantasiens ubegrænsede vidder, mens vi forbliver forbundet med den evige længsel efter frihed.

Silkinaite Agne Marija (LT)

Disse værker er rige på en taktil følelse af barnlig undren. Det overordnede tema om længsel efter eventyr har en elskelig, universel appel. I denne særlige serie giver et tilbagevendende motiv af modelfly et sentimentalt strejf, der antænder de ubegrænsede muligheder, der er forbundet med flyvning og himlen. Sepia-farvepaletten fremkalder med succes en længsel efter et bestemt sted og en bestemt tid. Brugen af negative rum til baggrunden i en overskyet himmel får verden til at virke uendelig og grænseløs. Man får en fornemmelse af, at dette sted ikke nødvendigvis er et ægte minde fra kunstnerens fortid, men en metafor for den store verden set fra et barns synsvinkel.

Hvert maleri er et fyrtårn af inspiration, der inviterer beskueren med på en personlig rejse af opdagelse og introspektion, omsluttet af en svævende atmosfære af drømme.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

Pilot’s Childhood                                                Pilot’s Childhood