Sin Mui Chong-Martin (UK)

SIN MUI CHONG-MARTIN (UK)
Text/Translation GHA

Sin Muis kunst sigter mod at skabe harmoni mellem kultur og natur, et formål, som den britiske kunstner har forsøgt at opnå i sine sidste værker gennem fotopolymer etsningsteknikken. Dette gør det muligt for hende at eksperimentere med lys og vand og skabe kompositioner med en bølgende følelse af bevægelse.

Hendes kunst er for det meste baseret på planter og natur. Naturlige og stemningsfulde scener vises i hendes værker, der repræsenterer de konstante ændringer, der styrer vores verden. Mens livsformer som regnskove stå forgrunden, eksperimenterer hun også med abstrakte kompositioner.

Derudover er hendes praksis også baseret på hendes rejseoplevelser, hukommelse og identitet – hun er stærkt inspireret af den filosofiske og åndelige grundlag for traditionel kinesisk medicin, en praksis hun lærte gennem sit ophold i det asiatiske land. Hendes kreative proces er også relateret til denne åndelige tilgang, mens hun samtidig tager sig af krop, sind og ånd. Som en malaysisk indfødt resonerer fænomenerne for migration også i hendes kunst.

Man kan næppe se menneskets eller dyrets spor i hendes landskaber, der minder os om vores ubetydelighed sammenlignet med naturens enorme størrelse. Det får os også til at tænke over det faktum, at den naturlige verden, vi er omgivet af, former, hvem vi er som mennesker, noget som Sin Mui bekræfter kategorisk. Men virkningen er gensidig – hendes værker adressere også effekterne, som vores handlinger forårsager i miljøet.

Sin Mui Chong-Martin

 

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                                       THE GREETINGS                                                                          BETWEEN SKY AND SEA