Sohee Kim (KR)

Sohee Kim (KR)

Sohee Kims raderinger og chine-collés skildrer surrealistiske og absurde scener med hverdagens omgivelser og genstande.

De præcise detaljer i billederne kombineret med disse opfundne episoder er både fascinerende og foruroligende. De vil vække beskuerens nysgerrighed.

De fantasifulde scener er humoristiske: f.eks. en kat, der bærer sin egen ejer i en kasse, papkasser i stedet for, et undergrundstog, eller fingre der erstatter en hårbørste. Gennem absurditet og ved hjælp af denne ironi repræsenterer Kim vores hverdag. Legesyg udtrykker hun virkelighedens latterlighed og meningsløshed

Sohee Kim (KR)

For Kim er fantasien et vigtigt redskab. Hun udtaler: “Fordi humoristiske billeder, der udspringer af en legende fantasi, forbinder sig med vores hverdag på en anden måde end virkeligheden, kan de synes meningsløse eller ulogiske, men i virkeligheden repræsenterer de en facet af livet. Måske kan man endda sige, at de afspejler livets kendsgerninger.”

I kunstnerens værker kombineres et monokromatisk farveskema med lejlighedsvise antydninger af farver, hvilket giver værkerne en overordnet drømmeagtig appel. Kim bruger chine-collé-teknikken til disse farver, hvor et let stykke papir klippes op, farves og sys på ætsningen under trykprocessen.

Flere værker findes her>>>>>>>

Brush                                                                                                         Sandwich