Taichi Kodama (JP)

TAICHI KODAMA (JP)
Text written by GHA

Den japanske kunstner Taichi Kodama skaber smukke billeder i sine abstrakte serigrafier gennem en harmonisk lagdeling af gennemsigtige nuancer. Beskuerens øje fanges straks af disse mønstre med subtile farver og forgrenede naturlignende elementer.

Kodama kombinerer billeder af planter og blomster for at skabe en tæt vævning. En perfekt balance mellem toner og farver præsenterer beskueren for vandlignende overflader, hvor det omgivende landskab reflekteres, og hvor elementernes individualitet ikke længere er defineret. 

 

I Kodamas kunstværker sublimeres naturen og overføres til en intim dimension. Kodama skaber ikke statiske billeder: Den simulerede drypning, der skabes ved at lægge elementerne ovenpå hinanden, fanger beskuerens øje og transporterer ham til den anden side af spejlet, til en ren verden. Dette syn på de naturlige elementer findes kun i kunstværket: naturen bliver en gåde, der tiltrækker og skræmmer, synlig og usynlig på samme tid.

Taichi Kodama

Forholdet mellem lys og farver er afgørende for maleriernes modellering. Hvert lag af kunstværket er omhyggeligt designet, men slutresultatet minder mere om noget uventet end om noget, som er udtænkt på forhånd. Denne dualisme, som er en del af Kodamas kunstværker, gør dem helt klart mystiske og forførende.

See more works in our webshop >>

Graftage_22_11                                           Graftage_22_10