Tanja Jensen (DK)


TANJA K. JENSEN (DK)

Tanja Jensen er en dansk kunstner, der skaber delikate, detaljerede papirklip collager, der er rige på farver og fulde af liv.

Hun var et kreativt barn, men det var ikke altid hendes hensigt at studere og praktisere kunst. Før hun blev studerende på Det Fynske Kunstakademi i Odense, Danmark, hvorfra hun blev uddannet i 2008, gik hun på en handelsskole. Når hun indså nødvendigheden af ​​større frihed til at skabe, besluttede hun at skifte vej, da arbejdet med kunsten gør Jensen i stand til at formulere sit kunstneriske sprog og nå ud til offentligheden.

Tanja Jensen

På hendes kunstakademi var der fokus på maleri. Hun blev træt af det, tog en saks op og begyndte at udskære. Det tager cirka en måned at skabe hver enkelt af værkerne, og langsomt udviklede sig Jensens kunst og hendes stil. Kunstneren finder inspiration i naturen, især i dyreverdenen. Hendes fascination og kærlighed til dyr stammer fra at vokse op på landet, hvor hun ofte ville besøge sin bedsteforældre gård og lidenskabet fulgte hende ind i voksen alderen.

Hun arbejder også deltid i en zoologisk have i Odense. Hun er fascineret af dyr på grund af deres ”uskyld” og deres ”personligheder” og besøger ofte biblioteket for at gennemsøge bøger for at finde et dyr, der inspirerer hende til at skabe nye kunstværker. Hendes værker er udviklet i processen og defineres aldrig fra starten. På spørgsmålet, om der er en bestemt historie til hendes værker, svarer hun, beskueren opfordres til at finde deres egne fortællinger og opmuntres til at bruge deres fantasi.

Jensen bruger papir, når hun laver sine kunstværker, men betragter sit arbejde på en eller anden måde som skulpturelt, da det er tredimensionelt. Når man ser på Jensens kunst, er den imponerende tid, præcision og kræfter, der bruges på hvert værk, forførende, tiltalende og tilbyder en fantastisk rejse ind i et uendeligt ”Wonderland”. Nyd rejsen!

Se flere værker i vores webshop>>>>here

                     En skov med hjorte                                                       Cutted TJ Ugler