Tarun Sharma (IN)

TARUN SHARMA (IN)
Text/Translation GHA

Baseret på personlige oplevelser fokuserer Sharmas kunst på sociale og humanitære spørgsmål. Han dokumenterer situationer med sårbarhed for at skabe social bevidsthed og empati.

Hans virke inkluderer tegninger, malerier, grafik, installationer og videoer. Baseret i New Delhi deler han et bestemt syn på det indiske samfund og forsøger gennem sin kunst at sprede empati og solidaritet. Empati er, som han forstår det, en rød tråd, der kan binde hele menneskeheden sammen.

Hans personlige erfaring med medicinsk hjælpeløshed påvirkede hans måde at forstå livet på. Efter at have lidt af astma og været alvorligt syg i lang tid begyndte han at bemærke lidende mennesker på en måde, som han aldrig gjorde før. 

Tarun Sharma

Disse emner blev hovedtemaet i Sharmas kunst. Hans tilgang er ikke baseret på medlidenhed, men på autobiografiske fakta, der gjorde ham til en mere opmærksom og følsom person.

Som de første trin i hans kreative proces kombinerer kunstneren tegning med læsning og skrivning for virkelig at forstå årsagerne og motivationen, der får ham til at skildre sådanne scener. Langt fra bare at søge efter æstetisk værdi er det virkelige formål med hans kunst at bidrage til at diskutere emner relateret til den menneskelige tilstand, der ikke fylder så meget som de burde, og lægge særlig vægt på oplevelsen af ​​elendighed i alle dens mulige former.

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                                    CAN YOU EVEN SEE US                                                                 70 YEARS OF WAITING