Tiago Cutileiro (PT)

Tiago Cutileiro (PT)
Text written by GHA

I sine minimalistiske sort-hvide raderinger indfanger Tiago Cutileiro oplyste vinduer i ubestemmelige etageejendomme. Denne serie af monokrome akvatinter iscenesætter samspillet mellem lys og skygge i stærke kontraster og med få elementer.

Hvert værk i denne serie viser forladte vinduer afbildet i mørket, og resultatet er øjebliksbilleder af natlige miljøer, hvor kun få detaljer refererer til de mennesker, der bruger bygningerne. Beskueren inviteres til at danne sig et billede af stederne i disse scenerier – værkerne her kan fungere som en portal til indbyggernes imaginære virkelighed. Brugen af få elementer i kompositionen formidler en harmonisk kontrast, der definerer bygningens indre struktur.

Tiago Cutileiro (PT)

Former og teksturer i dette kunstværk antager en meditativ og næsten drømmeagtig kvalitet. Arkitekturen og elementerne i kompositionen synes at svaje og skifte, som om beskueren faktisk kunne observere, hvad der sker bag vinduerne, enten fra deres eget hjem på den anden side af gaden eller som en forbipasserende på vejen.
Tiago Cutileiros serie, The Lives of Others, bliver en visuel ode til byens vinduer og det lys, der animerer dem, og inviterer beskueren til at fordybe sig i flygtige øjeblikke, der definerer sameksistens. At udforske denne serie minder os om bylandskabets poesi, lysets og skyggernes indviklede leg og de fælles oplevelser, der forener os i det urbane liv.

Find more works in our webshop >>>hier

Das Leben der Anderen VI                                    Das Leben der Anderen V