Tibor Jaeger (SE)

Tibor Jaeger (SE)

Den svenske kunstner Tibor Jaegers figurative silketryk sætter spørgsmålstegn ved vores forhold til hinanden ved hjælp af antropomorfiserede dyr og anonyme figurer.

Kunstneren inkorporerer forskellige trykteknikker, hvilket resulterer i en kaotisk atmosfære fuld af kontrasterende elementer, der næsten udvisker grænsen mellem fantasi og virkelighed. 

Kompositionen udvikler sig horisontalt og grupperer figurerne i forskellige positioner: de krammer, står, synger, griner; de spreder alle en følelse af glæde, der fremhæver den stærke forbindelse mellem dem. Beskuerens blik går frem og tilbage, idet det først fokuserer på figurerne, der er sat på plads, og derefter lægger mærke til de slørede figurer.

Tibor Jaeger (SE)

Hans serigrafi har altid elementer fra den håndgribelige verden, såsom landskaber, fotos og mennesker fra hverdagssituationer. Samtidig er beskueren bevidst om tilstedeværelsen af komponenter fra billedverdenen. Denne bevidsthed opstår på grund af tilstedeværelsen af mennesker med dyreansigter, hvilket afspejler hans vilje til at undersøge forholdet mellem natur og menneskehed.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                             imagine-tion 7                                                          imagine-tion 12