Vanessa Notley (UK)


VANESSA NOTLEY (UK)

Vanessa Notley (GB) har udviklet et kunstnerisk sprog, der udforsker skulpturens og tegningens kunstneriske register. I sine skulpturelle værker arbejder hun kontinuerligt med materialer der kan klippes ud, foldes ud og sættes sammen til minimalistisk, simple, ydre former.

Tiltrukket af det polerede ståls besnærende beskaffenhed, anvender hun metallet til at skabe bløde og flydende former. Ofte associerer vi metal med en vis voldelighed (maskiner, værktøj og knive…), men Notleys skulpturer frembringer en bevægelse, hvor former og overflader vandrer, flyder og falder ind og ud af sin form. Grænsen mellem det forførende og det klodsede, spørgsmålet om magt og ikke-magt, det imposant monumentale og det skrøbelige er en del af de temaer, som Notleys skulpturer og tegninger bearbejder.

Vanessa Notley

Hendes inspiration strækker sig fra litteratur til videnskabelig illustrationer, hvor sære og skarpe tanker, billeder og refleksioner kan fremelske en idé og blive til en skulptur eller tegning. Hendes kunst har en humoristisk tilgang til det. Hun udforsker det skønne i noget, som er en smule skævt, en smule klodset, som forfører, men på samme tid ikke er helt korrekt.

Notley er interesseret i de simple forståelser og misforståelser af sproget: Den lille detalje som fanger dit øje og ved første blik ligner en kvinde, et dyr… men der er noget andet der, et mysterium, som siger noget om vores moderne samfund.

Vanessa Notley er oprindeligt fra Skotland og har arbejdet en masse forskellige steder inklusive Kina, Tyskland og USA.Notley har deltaget i adskillige gruppe- og solo udstillinger rundt om i verden, herunder Frankrig, Tyskland og Kina og har modtaget flere priser og støtte fra institutioner såsom Delegation Regionale d’Art Contemporain, Fonds Regional d’art Contemporain, CREDAC, Conseil Régional du Languedoc-Roussillon, Skulpturcenter i Monolieu og fra byen Sète, Frankrig. Notley lever og arbejder i Frankrig.

                                  VANO9                                                                         VANO11