Yu Fang Liu (TW)

YU FANG LIU (TW)
Text written by GHA

Den taiwanesiske kunstner Yu Fang Liu skaber glade og harmoniske træsnit, som viser fint detaljerede abstraktioner af botaniske elementer i nærbillede.

Lius arbejde er primært baseret på at observere verden omkring hende, især blomster og planter, vand og atmosfære.

Alt det, som kunstnerens blik hviler på, bliver omsat i hendes kunstværker. Naturens former forvandles til linjer, punkter og strukturer. Skygger, lodrette linjer, der ligner regndråber, og vandrette linjer, der bruges til at repræsentere vinden, integreres på en lys baggrund for at bidrage til at skabe en levende dynamik. De dominerende pastelfarver skaber en levende tekstur gennem deres kombinationer og gradueringer. I hendes kunstværker synes elementerne at svæve på overfladen, styret af en indre energi, og billedet bliver et spejl af et smukt øjebliksbillede, der er gemt i kunstnerens sind.

 

Yu Fang Liu (TW)

Lius kunstværker udstråler en meget intens følelse af vitalitet. Naturen som en kreativ kraft bliver en metafor for genfødsel. De strålende farver bidrager til denne atmosfære af sindsro, og beskueren opfordres til at forestille og genkalde sig sine egne minder om foråret. 

See more works in our webshop >>

Song of Springtime # 7                         Song of Springtime # 6